dijous, 30 d’abril del 2020

Religió 30.04.2020

Bon dia a tot i totes!

Aquesta setmana comença el mes de maig, per a nosaltres és un mes molt important. 
El mes de maig és el mes dedicat per l'Església catòlica a la Mare de Déu, Per què? 

Fa molts segles, a Grècia i a Roma ja celebraven festes en el mes de maig en honor a les seves deesses, Artemisa i Flora. Escolliren aquest mes perquè és quan neixen totes les flors després d'un llarg hivern, com si la mare terra tingues els seus fills. I per a nosaltres els cristians, la dona més important és la Verge Maria, la mare de Jesús, per això, igual que els grecs i els romans li dediquem a ella un més tan bonic i especial.

Durant el mes de maig també es realitza una tradició molt típica a Espanya i a alguns països del sud d'América les romeries a la Verge. 

Les romeries són festes religioses que consisteixen principalment en fer un viatge caminant o a cavall cap a una església o ermita dedicat a la Mare de Déu i demanar-li favors, donar-li les gràcies, i manifestar-li l'amor, l'afecte i la tendresa dels fills cap a la seva mare.

A Eivissa, la romeria es fa des de la parròquia de Sant Antoni fins Es Broll de Buscastell. Homes, dones, nens i nenes fan tot aquest camí resant, ballant i cantant a la Verge Maria.

Ara ens toca fer feina!

Aquí us deixo un fitxa molt senzilla però molt important. Hi ha un exercici on haureu d'omplir buits per poder construir el rés dedicat a la Verge Maria, si no recordeu alguna part o no el sabeu podeu demanar ajuda a algun familiar o buscar per internet. Un cop el tingueu complet llegeix-lo a poc a poc per entendre bé tot allò que diu.

Com ja sabeu teniu tota la setmana per fer les tasques que vos vaig encomanant i enviar-les al meu correu: rrodriguezferrer@educaib.eu

Si no podeu imprimir no us preocupeu, escrigueu el rés en un full en blanc directament.


D'altra banda, ja que ara ens trobem en una situació complicada i no podem anar fins l'església a donar gràcies a la Verge Maria per cuidar de nosaltres, per aquesta setmana us proposaré que si voleu (NO ÉS OBLIGATORI) tingueu un detall amb algú de la vostra família ( o per a tots ells ) i li regaleu alguna manualtat bonica per agrair tot el que fan per vosaltres. Us deixo una idees:  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 GRADUACIÓ    6È A Bon estiu per tots i totes i molta sort en la nova etapa que començareu !!!! Una besada molt forta. Cosette, Omar, Marc, ...