dimarts, 24 de març del 2020

Els esports alternatius: El Balonkorf o korfball



EDUCACIÓ FÍSICA
BALONKORF O KORFBALL: UN ESPORT MIXTE PER A LA COEDUCACIÓ.

Una mica d'història...


El balonkorf o korfball va ser inventat per un mestre d'escola holandès, en Nico Brokhuysen, adaptant un joc popular suec. El nom ve de la paraula 'korf' que significa cistella en holandès. Es va començar a jugar al 1902, mirau si té història!
A Espanya el va introduir un altre holandès, en Leonardo Terol, que el va donar a conèixer per la Costa del Sol, concretament a Marbella l'any 1969.
El joc té dos principis essencials que el fan molt específic. Un, que els equips són mixtes; dels 8 jugadors de cada equip que surten a jugar hi ha 4 jugadores i 4 jugadors -tot i que s'ha de tenir en compte que cada jugador haurà de ser marcat per un oponent del mateix sexe-. I dos, la cooperació, que resulta de no poder córrer, ni driblar quan se està en possessió de la pilota. És a dir, ens hem de recolzar en els companys d'equip per passar la pilota i avançar al camp contrari. Per això el balonkorf és un esport on es dóna més importància al joc col·lectiu que a les prestacions individuals.
L'objectiu principal és fer passar la pilota per una cistella de vímet (mimbre) que defensa l'equip contrari , cada encistellada val 1 punt. La cistella es troba a 3,5 m d'alçada i no té tauler. 


Després de practicar aquest esport alternatiu a l'escola durant el 2n trimestre i com a grup expert que sou en esports alternatius (dodgeball, floorball i balonkorf), us deixo un vídeo per a que comproveu les regles oficials (les nostres són adaptades a les vostres característiques per a que us ho passeu millor) que vàrem explicar a classe, i com és el desenvolupament del joc amb aquestes característiques.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 GRADUACIÓ    6È A Bon estiu per tots i totes i molta sort en la nova etapa que començareu !!!! Una besada molt forta. Cosette, Omar, Marc, ...